Klassieke woonstijl


Onder klassiek verstaan we rijk, warm, royaal, glamourous en sexy. De stijl kenmerkt zich in het interieur door een elegant uiterlijk en de vele klassieke elementen in barok & boudoir achtige vormgeving. Met mooie kroonluchters en bling bling, of wat subtieler met zwartglanzende lampen en een diepgrijs velours. Tegenwoordig heb je ook “minimaal klassiek”. Met zuivere materialen, grootse gebaren en bescheiden kleuren. Naar welke stijl je voorkeur ook uitgaat, een interieur in de klassieke stijl dwingt altijd een gevoel van rijkheid af.

Het kernwoord van deze stijl is rijk. Gelukkig heb je daarvoor geen ongelimiteerd budget voor nodig. Het gaat erom dat op zijn minst het beeld van rijkdom creëert. Door je te richten op in het oog springende materialen, diepe en intense kleuren, glimmende metalen en riante meubels. Er zijn veel verschillende smaken, en daarmee dus ook veel variaties binnen elke stijl. Maar als je greep wil dan speel je op safe met hechte kleuren zoals goud, zilver, paars, diepgrijs en zwart. Het is vooral belangrijk dat je denkt aan warmte en kleuren.

Op een mooie vloer komt alles beter uit. Marmer is een mooi product uit de natuur en goed te gebruiken in combinatie met een vloerverwarming, maar een mooie marmoleumvloer met marmer of lichtgespikkelde vormen kan ook een groots effect hebben. Een andere optie is bijvoorbeeld grote plavuizen in donkergrijs.

Hele grote modellen bekrachtigd het gevoel van rijkdom en geluk. Bijvoorbeeld een enorme haard, metersbreed kleed, grote lampen of riante love seats. Om een groot effect te krijgen moet het allemaal groot en sterk. Glamour is stijlvol in de overtreffende trap. Juist met een barokke kroonluchter maak je een royale uiting. Glamoureuze objecten kunnen je woning een sexy uitstraling geven.

Om wat spanning toe te voegen kan je antiek dressoir combineren met een nieuwerwetse versie van de kroonluchter, verpakt in een grote perspex kap of met een voile omlijsting waar je de lampjes fijn doorheen ziet. Als je het wel rijk wilt maar niet te glamour, dan moet je opzichtige glimmers vermijden. Kaarsen maken sfeer in elke woning, maar in een klassieke woonruimte moeten ze natuurlijk in een riante kandelaar staan.

 

Nieuw klassiek

Er is van de klassieke stijl ook een afstammeling, “nieuw klassiek”. Deze stijl is even sfeervol, maar qua kleuren en vormgeving is het meer hedendaags. Het combineren van oorspronkelijke materialen met hoogwaardige plastics geeft een opwindende touch. Daar kan dan beste een beetje glamour aan te pas komen, met voorwaarde dat het goed gecombineerd is met stijlvolle kenmerken. Dus een opvallende stoffen lamp boven de grote eettafel in plaats van een kristallen kroonluchter. Of een plastic lamp in een klassieke vorm op het antieke dressoir.

Oud-hollands

Oud-hollandse kleuren zoals ossenrood, mosterdgeel, Delfstblauw – geven een ruimte een oorspronkelijke uitstraling. Verf met zuivere verfpigmenten, laten kleuren echt overkomen op de muur. Het is ook mooi om oosterse objecten toe te voegen zoals een sierlijke broskleurige lampenvoet met een kap van linnen of een Perzisch kleed. Spiegels laten een ruimte er groter uitzien. Een verzameling fotolijsten in dezelfde kleurstelling kunnen wat persoonlijks toevoegen.   

Klik hier voor voorbeelden.

conversation

Novo op social media

social facebook box blue 32pinterest-logosocial twitter box blue 32social google box blue 32social linkedin box blue 32

bouwend-nederland-logo klein

Clipboard-new

Aanvraag bezichtiging

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.
Aanvraagformulier

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

home

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066