Koloniale woonstijl


Voor een koloniale woonstijl moet er terug worden gegaan naar de 16e eeuw. In deze eeuw werden de eerste overzeese koloniën opgericht, waarbij er tegelijkertijd een nieuwe woonstijl werd geïntroduceerd. Deze woonstijl kenmerkt zich door grove, zware meubels.

Deze meubels zijn eenvoudig, praktisch en worden gemaakt van donker hout. Het donkere hout dat vaak gebruikt wordt voor deze woonstijl is ‘teakhout’. Het originele teakhout komt uit Zuidoost Azië. Teak kan erg verschillen in afkomst, kleur, gewicht en hardheid. Vanwege de hoge kwaliteit wordt het hout gebruikt voor woningen, scheepsbouw en (tuin-) meubels. Over het algemeen zijn alle teaksoorten goed bestand tegen de wind en regen. Echter blijkt het teakhout uit Java kwalitatief het beste te zijn. Wanneer men er niet voor kiest gebruik te maken van teakhout, kunnen ook andere houtsoorten zoals dennen, berken, esdoorn, walnoot of kersen worden aangewend.

Naast donker houten meubels zijn de kleuren die er gebruikt worden voor de rest van de inrichting ook erg belangrijk. Doorgaans worden er veel bruintinten gebruikt en worden de muren meestal roodbruin, crème of donkergrijs gemaakt. Andere kleuren die bij deze stijl nog weleens naar voren komen zijn groen, geel en zachtblauw.

De decoratie van een koloniale woning is altijd rustig; van primitieve volkskunst tot beeldjes uit natuursteen, maar ook verschillende soorten houtsnijwerken tot Boeddhistische en Hindoeïstische beelden.

Kolonialestijl op Pinterest

conversation

Novo op social media

social facebook box blue 32pinterest-logosocial twitter box blue 32social google box blue 32social linkedin box blue 32

bouwend-nederland-logo klein

Clipboard-new

Aanvraag bezichtiging

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.
Aanvraagformulier

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

home

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066