Mediterraans woonstijl


Mediterraans: De wortels van een mediterraans decor liggen in de landen rondom de Middellandse Zee, te weten Italië, Spanje, Griekenland, Zuid-Frankrijk en Turkije. Door hun ligging vlakbij de zee zijn de dominante kleuren in deze stijl blauw en wit. Overige kleuren die veel terugkomen zijn oranje en rood door het veelgebruikte terracotta aardewerk in keramiek en betegeling. Andere Mediterrane kleuren zoals geel, groen, lavendel, paars (aubergine) en bruin zijn geïnspireerd door de natuur en het heuvelachtige landschap die je in de Zuid-Europese landen aantreft.

De Mediterrane regio is een eclectische mix van culturen, vandaar dat het meubilair kan variëren van landelijk rustiek tot design. Veel meubelstukken zullen gemaakt zijn van onverfijnd pijnboom- of grenenhout en simpel afgewerkt met ijzer. Wil je een meer traditionele sfeer creëren, dan moet je meer verfijnder meubilair gebruiken met uit hout gesneden details, gepolijst hardware en donker afgewerkt hout. 
De wanden zijn met de hand gestuukt waardoor ze veel en diepe textuur hebben en kan zowel voor het interieur als exterieur van je huis gebruikt worden. Indien je de buitenkant wilt stuken is het wellicht goed om te weten dat Spaanse en Italiaans gestuukte huizen gelige en aardetinten gebruiken en Griekse muren wit met blauwe kozijn hebben.
Voor het interieur geldt dat het oppervlak daarna tot leven wordt gebracht door mozaïek of warm getinte verf. Voor de ultieme Mediterrane sfeer mag mozaïek absoluut niet ontbreken in je huis! Mozaïek is namelijk een eeuwoude kunstvorm die je veel tegenkomt in landen rondom de Middellandse Zee en voor zeer veel verschillende dingen gebruikt wordt, zoals meubels, vloeren en accessoires. Het patroon van een mozaïek kan geheel willekeurig zijn of juist zeer precies om een landschap, stilleven of bepaalde afbeelding weer te geven. Als je niet erg creatief bent ingesteld en het niet aandurft om je eigen mozaïek te maken, dan is behang met een mozaïek motief een prima alternatief! 
Een andere manier om je huis om te toveren in Mediterrane sfeer is het verzachten van de doorgang door het plaatsen van bogen. Ze trekken niet alleen de aandacht door hun vorm en details, maar vestigen ook de aandacht op de betegeling van de onderliggende vloer!
De meubels en accessoires in een Mediterrane decor symboliseren de eenvoud een architectonische schoonheid van deze stijl. Echte blikvangers zijn de terracotta aardewerken en stenen beelden die vanwege hun simplesse geen chaos van je huis kunnen maken. Bronzen of koperen kruiken en vazen passen ook erg goed in deze stijl. Het gebruik van smeedijzer is ook bijzonder populair, omdat het voor bruikbaar is onder andere voor trapleuningen, lampen en haardschermen. Een harde ondergrond in de vorm van een donkere houtsoort of tegels zijn de meest voorkomende soort in de Mediterrane stijl. Een vloerkleed kan je gebruiken om wat kleur en gezelligheid aan te brengen. Bloemen, vers of gedroogd, geven ook een kleurrijke element aan je huis en staan bovendien erg gezellig.

conversation

Novo op social media

social facebook box blue 32pinterest-logosocial twitter box blue 32social google box blue 32social linkedin box blue 32

bouwend-nederland-logo klein

Clipboard-new

Aanvraag bezichtiging

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.
Aanvraagformulier

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

home

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066