De oude vloer verwijderen

56

Vloeren verwijderen

Het verwijderen van het oude laminaat, is enorm tijdrovend en wanneer het laminaat nog in prima staat verkeerd wordt het over het algemeen ook afgeraden.

In veel gevallen is het beter om na het schoonmaken van de huidige vloer, de nieuwe vloer er overheen te leggen. Hierbij is het wel belangrijk te kijken naar  de staat van het huidige laminaat.

Wanneer het laminaat waterschade heeft opgelopen, door bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding, wordt het ten strengste afgeraden om hier een nieuwe vloer overheen te leggen. Meestal is het laminaat en zijn isolerende ondervloer door het vocht uit gaan zetten en krom gaan staan. Let goed op of de betonnen ondervloer wel droog is. Deze kan anders droog gemaakt worden met een luchtontvochtiger.

Ook wanneer de planken van het laminaat beschadigd zijn door zware objecten of andere oorzaken, is de vloer niet geschikt om als basis voor een andere vloer te dienen.

Wanneer de laminaten vloer wel nog in goede staat verkeerd, is het belangrijk deze goed schoon te maken, zodat deze stof en vetvrij wordt. Dit is gemakkelijk te doen met een stofzuiger of een klein sopje met allesreiniger. Zorg dat de vloer niet te nat wordt of in ieder geval goed droogt, voordat de nieuwe vloer er overheen wordt gelegd.

Indien de huidige vloer niet geschikt is, kan deze er het beste worden uitgehaald. Begin met het loshalen van de vloer aan de zijkant langs de wand en werk daarna naar het midden toe. Laminaat kan gemakkelijk worden los geklikt. Een houten vloer zit dikwijls met spijkers vast en kan met behulp van een koevoet worden losgemaakt. De planken laminaat of hout kunnen het beste worden vervoerd wanneer deze tot pakketten zijn gemaakt. Wanneer de planken te groot zijn, is het verstandig deze doormidden te zagen om zo vervolgens in kleinere pakketten te worden weggegooid.

Vloerbedekking verwijderen

Vloerbedekking eruit halen is niet heel moeilijk en spreekt grotendeels  voor zich. Met een stanleymes kan de vloerbedekking worden losgesneden in stroken en daarna kunnen de stroken stuk voor stuk eruit worden getrokken. Deze stroken kunnen opgerold worden en in vuilniszakken worden gedaan om zo gemakkelijker te vervoeren.  De restanten lijm die nog aan de vloer blijven plakken, kunnen gewoon blijven zitten en zouden geen last moeten vormen voor de nieuwe vloer.

conversation

Novo op social media

social facebook box blue 32pinterest-logosocial twitter box blue 32social google box blue 32social linkedin box blue 32

bouwend-nederland-logo klein

Clipboard-new

Aanvraag bezichtiging

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.
Aanvraagformulier

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

home

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066