Betegelen

betegelen

Betegelen van een wand

De wandtegels moet je eerst op de vloer uitleggen met een voegbreedte. Voegkruisjes kunnen helpen met het aanhouden van de precieze voegbreedte. Bevestig een lat met behulp van een waterpas en spijkers op de muur, ongeveer 1 tegelhoogte vanaf de grond. Sla de spijkers er niet helemaal in, want deze moeten later ook weer eruit gehaald worden!
Trek in het midden van de wand ook een streep en bevestig hierop verticaal een lat.
Maak de tegellijm aan, druk de lijmkam tegen de muur en trek hem in horizontale richting. Druk de eerste tegel strak in de hoek tussen de twee latten. Druk op de hoek van de eerste tegel een voegkruisje en plaats de volgende tegel.  De voegkruisjes moet je wel goed aandrukken in de lijm, want deze worden later niet verwijderd. Verwijder overtollig lijm direct met een vochtige doek!
Betegel de rest van de muur op dezelfde wijze en verwijder de latten. Afhankelijk van de afmetingen van je muur en de tegels, kan je een tegelsnijder gebruiken om de tegels te snijden.
Tussen de laatste tegel en de hoek van de wand moet je een minimale voegbreedte van 6mm aanhouden.
Als de lijm is uitgehard, veeg je met een rubberen spaan voegmiddel dat met water is aangemaakt uit over de tegels. Met een vochtige spons kan je overtollig voegmiddel verwijderen.

Betegelen van een vloer

Meet de lengte en de breedte van de vloer en bereken hoeveel tegels je kunt gebruiken. Belangrijk is dat je rekening houdt met de voegbreedtes. Bevestig twee spandraden door middel van spijkers  in de hoek van de ruimte. Begin met het betegelen van de vloer recht tegenover de deur en breng hier de tegellijm aan met behulp van een troffel. De lijm kan je uitstrijken door de lijmkam. Plaats de eerste tegel in de hoek tussen de twee spandraden. Druk op de hoek van de tegel een voegkruis stevig aan en ga verder met de tegelrij. Met behulp van de tegelsnijder kan je passtukken maken voor de hoeken van de kamer.
Voor lastige vormen zoals leidingen en afvoeren snijd je de tegels af en werk je ze wat preciezer bij met een knabbeltang en tegelvijl totdat de juiste vorm behaald is.
Betegel zo de hele vloer en na 24 uur als de lijm voldoende is uitgehard kan je de tegels gaan voegen met een rubberen spaan.

conversation

Novo op social media

social facebook box blue 32pinterest-logosocial twitter box blue 32social google box blue 32social linkedin box blue 32

bouwend-nederland-logo klein

Clipboard-new

Aanvraag bezichtiging

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.
Aanvraagformulier

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

home

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066