Doe het zelf
Behangen

Behangen is hip, leuk en geschikt voor elke ruimte in huis. Van de hal en zitkamer, tot de slaapkamer. Je kunt er binnen een paar uur echt een persoonlijke sfeer mee creeëren. Je hebt tegenwoordig een ruime keuze als het gaat om figuren, motieven en texturen. Het voordeel van behang is dat je er decoratieve effecten mee kunt bereiken die met verf moeilijk te realiseren zijn.

Er zijn verschillende soorten behang; hieronder worden ze kort uitgelegd:

Papier

Dit bestaat meestal uit een boven- en onderlaag van papier. Dit is eenvoudig behang, welke verkrijgbaar is in vele stijlen en structuren.


Raufaser

Dit is behang met een houtvezel. Het behang is goedkoop en kan overgeschilderd worden.  Er zijn grote verschillen in de dikte en kwaliteit van het papier en de grofte van de houtvezels.


Vinyl

Dit is behang met een vinyltoplaag en een papieren achterkant. Er zijn twee soorten:

Geschuimd vinyl: geschuimd vinyl is goedkoper vinyl met een dikke schuimlaag. Het nadeel is dat het schuim hierop erg gevoelig is voor vuil. Dit behang is dus niet geschikt voor ruimtes waar veel vuil voorkomt bijvoorbeeld keukenruimtes.

Vlak of matvinyl: deze vinyl hebben een hardere toplaag en zijn hierdoor duurzamer en afwasbaar. Vlakvinyl glanst meer en heeft daardoor veel kleurnuances. Deze vinylsoorten zijn in zeer veel stijlen en kleurvarianten verkrijgbaar.


Vliesbehang

Dit is behang met een papieren of vinyl toplaag, maar met een onderlaag van vlies. Bij dit type behang wordt de muur gelijmd in plaats van het behang zelf. En dus heb je geen plaktafel nodig wat het proces eenvoudiger maakt. Andere voordelen zijn geen krimp, geen blazen en geen inweektijd.

Volgende stappen:

Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl