Doe het zelf
Vloeren leggen

Vloeren

Er zijn verschillende soorten vloeren:

  • Houten vloeren
  • Laminaat

Algemene informatie

Vloeronderdelen

Vloeronderdelen zijn helemaal van hout. Hout is een natuurlijk product, waardoor het afhankelijk is van de luchtvochtigheid. Wanneer het hout vocht opneemt, zal het uitzetten en krimpen in geval van droogte. Hierdoor kunnen kieren of andere veranderingen ontstaan. In tegenstelling tot parketvloeren is hout hier gevoeliger voor. Enkele voordelen van hout zijn echter de duurzaamheid, de slijtvastheid en qua onderhoud zeer gemakkelijk. Houten vloeren kunnen na verloop van tijd opnieuw geschuurd en geolied worden, waardoor het er weer nieuw uitziet.


Grootte

Hoe breder de vloerdelen die je kiest, hoe minder delen er uit een boom gehaald kunnen worden. Met als gevolg duurdere vloerdelen. Parketdelen zijn meestal smal en dus qua kosten lager.


Kwaliteit, hardheid en droogte van het hout

Er zijn veel verschillende soorten hout. Hard hout  is duurzaam, maar daarentegen wel duurder. Bij het maken van een keuze voor de vloer, denk dan aan de kwaliteit. Let daarbij op de regelmaat van de tekening in het hout, verkleuringen en de hoeveelheid knoesten. Bij kwaliteitsvloeren is het hout regelmatig beschadigd, hetgeen niet hoeft te betekenen dat de kwaliteit slechter is. De prijs hiervan is uiteraard wel lager. Het hout moet bij het leggen van de vloer goed droog zijn. Het is beter de vloeronderdelen natuurlijk te laten drogen in plaats van kunstmatig. Sommige vloeren zijn geïmpregneerd (behandeld met een chemisch conserveringsmiddel), waardoor ze beschermd zijn tegen aantasting door schimmels, insecten of andere factoren. Dit hout kan na verloop van tijd wel vergrijzen, maar heeft een langere duurzaamheid.  Andere vloeren bevatten een speciale slijtlaag. Hoe dikker deze laag, hoe langer de vloer mooi blijft.


Afwerking

Om de planken goed te kunnen leggen worden parket en vloerdelen vaak voorzien van messing en groef. Let er bij aankoop op dat deze niet krom of beschadigd zijn. Mocht je een zo glad mogelijke vloer willen, neem dan vloerdelen met messing en groef aan zowel de zijkanten als de kopzijden. Hier zitten een aantal nadelen aan verbonden; duurder, aangezien er meer hout nodig zal zijn en de planken zijn lastiger te vervangen.


Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl