Doe het zelf Schilderen

Contact

We maken graag vrijblijvend een kosteninschatting.

Bel mij Ik mail jullie

Verbouwingsvraag

Hoeveel kost het maken
van een volledige uitbouw?

Een prachtige woning begint met goed schilderwerk! Het is veruit de goedkoopste manier om je huis een complete make-over te geven! Voordat je met het schilderen begint is het handig om van tevoren te lezen over de voorbereiding en schildertechnieken, kleurkeuzes, trends en afwerking. Iedere ruimte in uw huis kan geschilderd worden en met het juiste gereedschap is de klus zo geklaard!

Benodigdheden:

  1. krabbers of beitel
  2. schilderstape
  3. houtvuller
  4. ammoniakwater
  5. plamuurverf
  6. plamuurmes
  7. schuurpapier
  8. kwasten of rollers
  9. verf

De voorbereiding voor binnen en buiten

Als je van plan bent om te gaan plamuren of een raam, deur of kast te verven doe je er verstandig aan om allereerst knopen, sluitingen en ander ijzerwaar verwijderen. Indien er houtrot is, moet je deze verwijderen met een beitel totdat je op goed hout zit en opvullen met wood-fill. Losse verflagen kan je met een verfkrabber verwijderen. De volgende stap voor een goede hechting van de verf is het ontvetten van oude verflagen en/of het schuren van het houten oppervlak. Gebruik voor het ontvetten ammoniakwater, voor het schuren waterproofpapier nr. 250. Denk hierbij ook aan het dragen van een veiligheidsbril en overall om jezelf te beschermen tegen stof, vuil en ammoniaklucht. 
Oppervlakken die niet geverfd hoeven te worden, zoals raamkozijnen, deurposten en stopcontacten kunnen bedekt worden met schilderstape. Haal de tape er wel direct na het verven af, anders is het een hele klus om alle tape- en lijmresten te verwijderen! Maak tenslotte de ruimte waarin je gaat werken stofvrij.
Na de voorbereiding wordt er meestal eerst gegrond en daarna geplamuurd, echter sommige fabrikanten van plamuur adviseren een andere volgorde. Lees dus eerst de gebruiksaanwijzing goed door! Gebruik voor het overschilderen met lichte kleuren een witte grondverf en met donkere kleuren een grijze grondverf, maar doe dit vooral niet te dik. 
Voor iedere plamuurklus is een ander soort plamuur nodig:
Gaten en scheuren in stenen muren, gasbeton, kalkzandsteen,  gipsplaten, beton (allen binnenshuis)→ Roodband of Goudband. 
Gaten en scheuren in muren, beton en kalkzandsteen (allen buitenshuis)→ raapspecie. 
Schep wat plamuursel op een breed plamuurmes en smeer dit vervolgens met een strakke beweging uit over het te vullen oppervlak.  Overtollig plamuursel moet je direct weghalen. Laat dit opdrogen en indien nodig breng je nog een extra laag aan.
Schuur het geplamuurde deel tenslotte lichtjes op. 

Binnen schilderen

Door eerst op te meten hoe groot de kamer is die geverfd moet worden (LxBxH) weet je hoeveel verf je nodig hebt. Voor binnenshuis kan je kiezen tussen acrylverf en alkydverf. Alkydverf wordt meer door professionele schilders gebruikt en geeft een mooier resultaat dan acrylverf, maar is alleen met terpentine verdunbaar waardoor het niet alleen schadelijker is voor het milieu maar ook meer stank geeft. De keuze is dus helemaal aan jou!
Verf komt voor in allerlei kleuren, hoog- en zijdeglans of zonder glans. Afhankelijk van het type moet de verf tweemaal aangebracht worden voor de perfecte dekking. Een handige tip is om een paar gaten te maken in de deksel van de verfpot en door deze gaten de verf in de verfbak te laten lopen. Hierdoor kan je de hoeveelheid verf makkelijker doseren.
Voor dekkende en transparante lak, beits en acrylverf is het handig om een kortharige mohair roller te gebruiken. Voor hoeken en smalle stukken is een kwast meer gangbaar. Om te voorkomen dat er haren van de kwast op de muren achterblijven is het verstandig om kwasten met mohair van goede kwaliteit aan te schaffen. Begin met het verven van ramen en deuren en werk van boven naar beneden. 
Als de schilderklus voor een korte periode onderbroken wordt, is het voldoende om de kwast of roller in de verfbak te laten of in water te zetten. Na de schilderklus kunnen de kwast en de roller goed schoon gemaakt worden door deze tegen metaalgaas te wrijven en af te spoelen met een speciale kwastenreiniger. Verfresten brengt u naar een speciaal punt voor chemisch afval. Na het schoonmaken kunnen ze beiden in luchtdichte zakken verpakt worden of kan de kwast met de haren naar beneden opgehangen worden. De verfblikken moeten luchtdicht afgesloten worden.


Buiten schilderen

Voor schilderklussen aan de buitenkant van je huis moet je professionele buitenlak voor kozijnen (Sigma of Sikkens) of beits of olie voor tuinhout etc. gebruiken. De voorbereidingen zijn gelijk aan die van binnenshuis, je moet natuurlijk wel rekening houden met het weer en dat door weersinvloeden en vuil je om de 3 tot 5 jaar het schilderwerk moet bijwerken.

Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl