Skip to main content

Dakkapel offerte

Novo Dakkapel

Een groot deel van de klanten waar Novo voor werkt wil een dakkapel. het is dan ook een logische en verstandige keuze bij een complete verbouwing. Immers het geeft ruimte en licht (vaak op zolder) en het extra woonoppervlak is tegen de marktwaarde bijna altijd meer waard dan de kosten van de dakkapel. In die zin is het meestal een “no brainer”. Bovendien zijn de totaaluitgaven meestal nog redelijk te overzien…ergens tussen de 6.000-15.000 euro.

Feitelijk zijn er grofweg 2 methodes van dakkapellen maken/plaatsen te onderscheiden.

  1. In het werk gemaakt
  2. In de fabriek prefab gemaakt en met hijskraan geplaatst.

Ad1) Vroeger was dit de enige manier. Beroemd waren de Brabantse timmermannen die hier expert in waren. En de weinigen die je nog kan vinden die dit nog zo doen en kunnen zijn ook vaak Brabanders. Deze methode leent zich vooral voor de kleinere hout gemaakte dakkapellen met vaak versieringen, puntdakjes op de kapel, en soms luiken. Om deze precies ge;lijkend op de meestal al aanwezige andere kappellen te maken is het het beste om dat “in het werk”te doen.

Ad2) De andere markt is wat je op de meeste nieuwere huizen en aan de achterkant van alle huizen het meeste ziet; Grote dakkapellen, vaak over de volle breedte van het huis (moet altijd 50cm uit de erfgrens blijven). Deze moderne dakkapellen worden in de timmerfabriek geheel geprefabriceerd en dan met een grote oplegger naar plaats van bestemming gebracht. Daar wordt er eerst het passende gat in het dak gezaagd, de spanten opgevangen en vervolgens met een grote hijskraan wordt de dakkapel op zijn plaats gehesen, zo nodig over het dak heen (de hijskraan is vaak wel 16m hoog). Na plaatsen moet de kapel aan de binnenkant afgewerkt en gestuct en geschilderd worden.

De grote marktleider in dit laatste segment is natuurlijk “De Ruiter dakkapellen”. Maar er zijn gelukkig meer spelers op de markt. Wij werken samen met een betrouwbare, hardwerkende “Rotterdamse” club uit Spijkernisse: Dakkapel-Offerte-Online.nl

Hieronder kan je de dakkapel calculator invullen en zo gewenst bij de showroom in Spijkernisse de verschillende elementen in de hand voelen en de bestelling daar afronden. 

Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl