Skip to main content

Industriële woonstijl

Als een stoere, functionele pure woonstijl bij jou past dan kies je voor de industriële woonstijl. Deze woonstijl kenmerkt zich door een ruimtelijke inrichting met een sterk en zelfverzekerd karakter.
Je kan de naam industriële woonstijl verkeerd opvatten. Bij industrieel denk je nou eenmaal snel aan rauw en kille materialen. Maar er kan ook een prettige woonruimte gecreëerd worden met ingrediënten als glas, RVS, steen, beton, aluminium, hout en leer.

Meer…

De kunst om iets moois te creëren zit hem in het maken van de juiste combinaties en de kwaliteit van de materialen die je gebruikt. Bij deze woonstijl hoort een zekere leegheid. Daarom is het belangrijk dat de meubels die je plaatst goed opvallen. Dit hoeft ook zeker niet veel te kosten. Een tweedehands bank, ijzeren kist of een zelfgemaakte kast van sloophout passen goed in deze woonstijl. Je moet wel bedenken dat de meubels hier meer in opvallen dan in een interieur dat helemaal volstaat. Je moet dus alleen meubels neerzetten die je heel mooi vind.

Kleuren die goed in deze woonstijl passen zijn wit, naturel, grijs, zwart en metaal. Daarbij met een accentkleur als geel, rood of blauw. Het is belangrijk dat het alleen niet gaat overheersen zodat het ruimtelijk en strak blijft. Een belangrijke rol in de industriële woonstijl spelen de materialen. Het mooie van deze woonstijl is dat verrassend genoeg alles tot leven lijkt te komen. Hierbij moet je denken aan een houten tafel op een betonnen gietvloer. Naast het gladde frame van de bank word de vacht van het schapenvel een kunstwerkje. Een bakstenen muurtje komt door zijn puurheid er prachtig uit te zien. Bij een stoffen poef kwam het weefmotief nog nooit zo goed tot zijn recht. Bij elke inrichting is het belangrijk dat je aandacht besteed aan de afwerking, maar zeker bij deze woonstijl. Doordat er drukte en prullen ontbreken, is een mooi stuk wand of naadloos gelegde vloer juist belangrijker.

Bij deze woonstijl passen verschillende vloeren. Hierbij kan je denken aan een gietvloer met beton-look of glanzende epoxy vloer, hoogwaardig vinyl of marmoleum. Je kan zelfs kiezen voor een brede eikenhouten planken, het mag allemaal, zolang je er maar voor zorgt dat je de ruimte niet te vol zet. De details gaan vanzelf opvallen. Een plint die verhoogd is, een plaid op de bank, een vaas die op de grond staan. Dit soort toevoegingen springen in het oog, omdat de rest vrij nuchter blijft.

Licht zorgt voor sfeer, en een goede inrichting van de lichten is nodig voor een prettige leefruimte. Het is veel mooier om meerdere lichtpunten in de kamer te maken dan één sterk licht voor de hele kamer. Bij deze woonstijl is het belangrijk dat je het niet de druk maakt, met uitzondering op de verlichting. Tegenwoordig heb je een heleboel keuze uit spotjes en strakke wandlampen. Een vloerlamp met een sterk silhouet voegt karakter en kracht aan een ruimte toe. Ook de tl-verlichting hoeft niet altijd kil en zakelijk te zijn. De industriële woonstijl past bij mensen die houden van stoer en nuchter,van ruimtelijk en overzicht. Mensen die liever iets willen opbergen dan uitstallen, en zich comfortabel voelen bij ruwe, echte materialen en die met hun interieur een uitlating durven maken.

Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl