Skip to main content

Mediterraanse woonstijl


Mediterraans: De wortels van een mediterraans decor liggen in de landen rondom de Middellandse Zee, te weten Italië, Spanje, Griekenland, Zuid-Frankrijk en Turkije. Door hun ligging vlakbij de zee zijn de dominante kleuren in deze stijl blauw en wit. Overige kleuren die veel terugkomen zijn oranje en rood door het veelgebruikte terracotta aardewerk in keramiek en betegeling. Andere Mediterrane kleuren zoals geel, groen, lavendel, paars (aubergine) en bruin zijn geïnspireerd door de natuur en het heuvelachtige landschap die je in de Zuid-Europese landen aantreft.

De Mediterrane regio is een eclectische mix van culturen, vandaar dat het meubilair kan variëren van landelijk rustiek tot design. Veel meubelstukken zullen gemaakt zijn van onverfijnde pijnboom- of grenenhout en simpel afgewerkt met ijzer. Wil je een meer traditionele sfeer creëren, dan moet je meer verfijnder meubilair gebruiken met uit hout gesneden details, gepolijst hardware en donker afgewerkt hout. 
De wanden zijn met de hand gestuukt waardoor ze veel en diepe textuur hebben en kan zowel voor het interieur als exterieur van je huis gebruikt worden. Indien je de buitenkant wilt stuken is het wellicht goed om te weten dat Spaanse en Italiaans gestuukte huizen gelige en aardetinten gebruiken en Griekse muren wit met blauwe kozijn hebben.

Meer…

Voor het interieur geldt dat het oppervlak daarna tot leven wordt gebracht door mozaïek of warm getinte verf. Voor de ultieme Mediterrane sfeer mag mozaïek absoluut niet ontbreken in je huis! Mozaïek is namelijk een eeuwen oude kunstvorm die je veel tegenkomt in landen rondom de Middellandse Zee en voor zeer veel verschillende dingen gebruikt wordt, zoals meubels, vloeren en accessoires. Het patroon van een mozaïek kan geheel willekeurig zijn of juist zeer precies om een landschap, stilleven of bepaalde afbeelding weer te geven. Als je niet erg creatief bent ingesteld en het niet aandurft om je eigen mozaïek te maken, dan is behang met een mozaïek motief een prima alternatief! 

Een andere manier om je huis om te toveren in Mediterrane sfeer is het verzachten van de doorgang door het plaatsen van bogen. Ze trekken niet alleen de aandacht door hun vorm en details, maar vestigen ook de aandacht op de betegeling van de onderliggende vloer!
De meubels en accessoires in een Mediterrane decor symboliseren de eenvoud een architectonische schoonheid van deze stijl. Echte blikvangers zijn de terracotta aardewerken en stenen beelden die vanwege hun simplesse geen chaos van je huis kunnen maken. Bronzen of koperen kruiken en vazen passen ook erg goed in deze stijl. Het gebruik van smeedijzer is ook bijzonder populair, omdat het voor bruikbaar is onder andere voor trapleuningen, lampen en haardschermen. Een harde ondergrond in de vorm van een donkere houtsoort of tegels zijn de meest voorkomende soort in de Mediterrane stijl. Een vloerkleed kan je gebruiken om wat kleur en gezelligheid aan te brengen. Bloemen, vers of gedroogd, geven ook een kleurrijke element aan je huis en staan bovendien erg gezellig.

Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl