Skip to main content

Oriental woonstijl

Oriental: Om je huis een Oosters karakter te geven hoef je niet gelijk aan de slag met Boeddha’s en wierrook. De Chinese Feng Shui en het Japanse minimalisme vervullen je huis met de een Oosterse flair! Door de juiste accessoires, materialen en meubels uit deze stijl zich door harmonie en evenwicht. De sleutel tot harmonie en evenwicht is een bewuste indeling van de ruimte en het gebruik van de kenmerkende natuurlijke materialen zoals steen, hout en bamboe. De Oosterse stijl is heel puur en straalt rust en evenwicht uit en is nauw verbonden met de elementen water, vuur, lucht en aarde. Naast deze elementen die je gemakkelijk in je huis terug kan laten komen, zie je ook veel grijstinten, wit, zwart met accenten in de kleuren bruin, rood, paars en groen.
Meer…

De Oriëntaalse stijl kent twee subcategorieën, namelijk Japans-Oosters en Chinees-Oosters. De term Less is more dekt de lading van een Japans interieur; de Japanse stijl gaat terug naar de essentie en kenmerkt zich door finesse en subtiliteit. Een Japans interieur betekent helderheid en eenvoud maar ook oog voor detail. Het kleurenpalet is redelijk beperkt, de hoofdkleur is overwegend naturel gecombineerd met zwart, wit en grijs. Als je kiest voor deze stijl kan je een goede start maken door de meubels die je al bezit te combineren met typische Japanse objecten, zoals tatami matten, kussens van ruwe zijde en meubels van licht essen of donker berken. Ook mag je zeker niet bamboe vergeten! Vanwege zijn hardheid kan je dit voor verschillende dingen gebruiken zoals stoeltjes, opbergbakjes en lijsten. Planten geven niet alleen textuur maar ook artistieke expressie. Bansai boompjes vind je dan ook veel terug in deze stijl.  

Wil je in dezelfde soort sfeer verdergaan en toch opzoek naar wat anders? Dan is wellicht de Chinese stijl meer iets voor jou. Je kiest voor kleuren als dieprood, donkerbruin en zwart die jouw woning een warme en mysterieuze uitstraling geven. Ook jadegroen, okergeel en saffierblauw zijn typisch Chinese kleuren. Deze kleuren doen het erg goed met fluweel, leer en zijde.

Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl