Skip to main content

Romantische woonstijl

Het maakt niet uit waar je woont, of het een appartement in de stad, een boerderij of een nieuwbouw huis is. Overal kan eenvoudig de basis worden gelegd voor een romantisch interieur. Sprankelende kleuren en weelderige bloemmotieven laten zien dat de romantiek als woonstijl terug is. Houten vloeren weerspiegelen de natuur, maar tapijt symboliseert zachtheid. Rust en subtiliteit vormen de basis van een romantische inrichting. De kleurbasis van ieder vertrek is neutraal met daarop decoratieve vormen, opvallende kleuren zoals roze, paars, hemelsblauw en grote dessins. De sfeer is dromerig en de ruimte ademt gezelligheid en een ontspannen sfeer uit. Kaarsen en bloemen versterken het romantische gevoel in huis.

Meer…

Een van de aangename kanten van de romantische stijl is dat het huis gevuld wordt met een palet van zachte en warme kleuren. De meubels staan in een mix van stijlen, een combinatie van nieuw en oud, exotisch en inheems. Voor een frisse afwisseling in je interieur kun je de stijlen barok met design combineren. Barokke meubels zijn door hun weelderigheid wellicht wat teveel van het goede voor je interieur, je kunt ze daarom temperen door ze simpelweg wit te verven. Omgekeerd worden design meubels juist wat frivoler door ze met een kleurrijk dessin te stofferen.

De eettafel kan een echte eye-catcher worden door deze zo minimalistisch maar tegelijk zo glamorous mogelijk aan te kleden; het kleurrijke glaswerk en het zilveren bestek staan op een tafelkleed van organza. Hét voorbeeld van een romantische slaapkamer is een witte: hier draait namelijk alles om de materialen, de textuur en de stoffen. Door de afwezigheid van kleur laat de slaapkamer zien waar het echt om draait en straalt zij een zekere nonchalance uit. Zeker doordat het lijkt alsof de meubels zomaar bij elkaar zijn geplaatst draagt hieraan bij. Om de rust te bewaren in de slaapkamer is het een goed idee om het bij een kleur te houden en die in verschillende nuances toe te passen. Een hemelbed is per definitie het symbool van romantiek, maar een bed met een klamboe erboven is een goed alternatief! Een oude of zelfgemaakte quilt geeft net dat beetje extra behaaglijkheid aan het geheel. In de badkamer staat een zinken badkuip op pootjes garant voor het romantische gevoel. Het comfort vertaalt zich in grote, zachte badlakens en mooie accessoires. Een Oosterse sfeer creëren is ook een goed uitgangspunt voor een (new-) romance interieur. Deze bestaan namelijk vooral uit hout en warme kleuren en geven net dat beetje extra aantrekkelijkheid in je kamers.

Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl