Skip to main content

Het verwijderen van
de waterleiding

Het verwijderen van de waterleiding

 • Stap 1

  Je begint altijd met het afsluiten van de hoofdkraan. Bij een hoofdkraan met hendels moet je een van de hendels een kwartslag draaien. Staat de hendel haaks op de waterleiding dan is die goed afgesloten. Controleer altijd door de waterkraan open te doen of het water inderdaad is afgesloten.

  Bij oudere huizen zit de hoofdkraan meestal in de kelder of de kruipruimte. Bij nieuwe huizen zit de hoofdkraan bij de meterkast. Handig als je daar bezig bent is om ook meteen even de stroom van de badkamer af te halen.

 • Stap 2

  Nu ga je het water aftappen. Dit kan je doen op twee manieren. De eerste is door in de badkamer de kraan open te laten staan totdat er geen water meer uitkomt. Bij het afzagen van de pijpen kan er nog wat water vrijkomen. De tweede manier is bij de hoofdkraan. Hier zit meestal een klein zwart aftapkraantje, deze moet je helemaal leeg laten lopen. Op deze manier weet je zeker dat het hele systeem leeg is en je dus lekvrij werkt. Bij oudere huizen kan dit een koperen kraantje zijn.

 • Stap 3

  Nu er geen waterdruk meer is, kan je de leiding gaan inkorten. Houd altijd 10 cm over zodat er voldoende werkruimte is. Mocht er toch te weinig ruimte overblijven dan moet de leiding ingehakt worden. Gebruik voor het afkorten geen ijzerzaag maar een pijpsnijder. Deze snijdt recht hetgeen lekkages voorkomt.

 • Stap 4

  Zet een afsluitdop op de leidingen. Dit kan je doen met een knelfitting. Verwijder eerst eventuele bramen die zijn ontstaan door het afzagen van de buis. Vervolgens schuif je eerst de moer op de buis en daarna de knelring. Hierna kan je de afsluitdop op de pijp schuiven tot de stootrand. Nu moet je met de hand de koppeling aandraaien. Nu moet je met twee steeksleutels of een waterpomptang alles stevig aandraaien. Met een hand kan je de koppeling goed vasthouden terwijl je met de andere hand de moer goed aandraait. Als de leidingen goed zijn afgesloten, kan je de hoofdkraan weer open zetten.

Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl