Skip to main content

Woonkamer advies

Contact

We maken graag vrijblijvend een kosteninschatting.

Bel mij Ik mail jullie

Verbouwingsvraag

Hoeveel kost het maken
van een volledige uitbouw?

De muur

De strak gestuukte muur is weer terug van weggeweest! Lange tijd kregen granol en andere spachtelputz en (spuit)spac varianten de voorkeur. Initieel als afwisseling en omdat het verkocht werd als hoogwaardiger dan vlak stukwerk, maar later in de 90er jaren vaak ook omdat er goedkopere varianten op de markt kwamen. Juist die goedkopere varianten hebben veel mensen doen inzien dat dit ook niet alles is en hebben de terugkeer van de klassieke strak gestuukte muur in gang gezet. Dat is dan ook direct het voordeel van strak stuken: het is tijdloos en eigenlijk altijd goed. Bovendien gemakkelijk bij te werken (bij granol praktisch onmogelijk) en over te verven (eventueel in de kleur van het moment), iets wat bij granol ook niet gaat.

Stopcontacten: vaak is het verstandig om bij de bouw of verbouw ook het aantal stopcontacten en de plaats daarvan op de muur vast te stellen. Een goede analyse van de kamer (zithoek, eethoek etc.) en de te gebruiken apparaten aldaar, zullen inzicht geven hoeveel stopcontacten nodig zijn en op welke plek. Vergeet hierbij niet dat meestal in de loop van tijd meer apparaten worden aangeschaft. Dus het is beter om iets meer stopcontacten aan te laten leggen dan op het moment van renovatie nodig lijkt. 


Het plafond

Hier onderscheiden zich verschillende types, afhankelijk van het bouwjaar van het pand. Oude panden hebben soms nog mooie decoratieve elementen. Novo kan in veel gevallen restauratiewerk verrichten om deze weer zo veel mogelijk in de originele staat terug te brengen. Veel nieuwbouwhuizen (vanaf de 70er jaren) hebben spuitspac op de plafonds. Dit kan vaak jaren lang goed zitten en met een verflaag onderhouden/opgefrist worden. Toch kiezen mensen er soms voor om ook deze plafonds strak te stuken. Het effect, zeker in combinatie met vlak gestuukte wanden is vaak schitterend. Maar vergeet niet dat een vlak plafond schaduw werking heeft, hetgeen bij de spuitspac plafonds veel minder aanwezig is (omdat de korreltjes op het plafond het licht verspreid waardoor de schaduw werking minder wordt).
Verder zijn er natuurlijk schrootjes plafonds, rieten plafonds, houten plafonds, en allerlei varianten systeemplafonds al dan niet van kunststof. Soms is restauratie aan te raden, vaak is verwijderen echter beter. 


De vloer

Niets is zo bepalend als de vloer. Bovendien zoveel smaken, zoveel stijlen. Uiteraard onderscheiden zich de types; steen/tegels, hout/parket, linoleum, kurk, laminaat en vloerbedekking. Maar elk van deze types bieden ieder op zich ook weer een brede verscheidenheid aan stijlen en kleuren. Wat voor u de beste mogelijkheden zijn, hangt sterk af van de mogelijkheden van het pand, de gebruikintensiteit van de vloer en uw persoonlijke smaak. Laat u daarom goed voorlichten bij het liefst meerdere vloerenspecialisten en zoek naar de beste prijs via het internet. Geldbesparing tip: besteed het meeste geld aan vloeren waar de gebruikintensiteit hoog is en het minst aan vloeren waar die laag is.

Comfort tip: neem vloerverwarming op alle plaatsten waar u steen of tegels legt.

Novo legt regelmatig tegelvloeren, parket, laminaat en vloerbedekking.

Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl