Skip to main content

Badkamer advies

Contact

We maken graag vrijblijvend een kosteninschatting.

Bel mij Ik mail jullie

Verbouwingsvraag

Hoeveel kost het maken
van een volledige uitbouw?

Voor veel mensen is de badkamer een belangrijke ruimte in het huis. Het is de plek bij uitstek om je te verfrissen, verzorgen, ontspannen en verwennen. We brengen er op een dag dan wel niet veel tijd door, maar het moet toch een ruimte zijn die bovenal comfortabel is. Ook al heeft u weinig ruimte, met een slimme indeling kan de badkamer toch voldoen aan al uw wensen.

Douche

 • Bij het kiezen van uw ideale douche, moeten vele overwegingen worden gemaakt. De ruimte is zeer bepalend voor de grootte van de douchecabine of inloopdouche. Voor wat betreft douchekoppen zijn er vele mogelijkheden. Zo zijn er verschillende type stralen, zoals gewone straal, massagestraal en regenstraal. Kunt u kiezen voor één of meerdere straalkoppen, voor inbouw of opbouw, voor douches die al dan niet in hoogte verstelbaar zijn of douches met een energie- en waterbesparende optie. Foto: gewone straal versus massagestraal
 • Een douchebak versus inloopdouche 
  (easy drain)Sommige mensen prefereren een douchebak, maar een mooie inloopdouche hoeft niet duurder te zijn. Bovendien kan je die mooi afwerken met een brede afvoerput, de zogenaamde easy drain, over de volle breedte van de douche. Ook toont het mooi als één geheel omdat met dezelfde tegel wordt doorgetegeld. Let er echter wel op dat die tegel niet te glad is.
 • De ideale afmetingen van de douche
  Nederlandse huizen zijn vaak smal en zeker in de steden vaak niet groot. De badkamers waren daardoor in het verleden vaak een ondergeschoven kindje. Tegenwoordig echter wordt een goede badkamer en zeker de douche steeds meer op prijs gesteld. De gemiddelde breedte is dan ook in de afgelopen jaren sterk opgelopen tot 90 à 100 cm breed als nieuwe standaard. Gun uzelf die royale ruimte, want de douche bezoekt u immers iedere dag!

Tegels

 • Denk bij het kiezen van tegels niet alleen aan het feit dat ze mooi moeten zijn, maar ook aan meer praktische zaken als onderhoud. Kleine mozaïek tegeltjes zijn wellicht heel fraai om te zien, maar deze zijn veel lastiger schoon te houden zijn dan grote tegels. Deze laatste hebben namelijk minder voegen, maar ook veel minder diepliggende voegen.
 • Tegelen tot waar? Momenteel is de mode tot ongeveer 1.50 m. Maar wij adviseren toch om door te tegelen tot het plafond. Zeker als het een badkamer zonder buitenraam betreft. De belangrijkste reden is de ventilatie. Want ook al is er op dat vlak tegenwoordig veel verbeterd, toch hebben gestuukte wanden in zo’n gesloten badkamer veel te lijden. Bovendien is een badkamer die tot het plafond is doorgetegeld, gemakkelijker schoon te houden. Bedenk ook dat de badkamer interieurdesigners ook afwisseling in hun vak willen en de trend van tot het plafond tegelen ten opzichte van tot halverwege tegelen zelf inzetten. Dit mode effect wordt ook wel met de mode van de minirok vergeleken: bij een slechtere economie is het kort (laag tegelen), bij een betere economie is het langer (tot plafond tegelen). Ook al omdat meer tegels in aanschaf gewoon duurder is.
 • Grote vlakken versus kleine vlakken: grote tegels hebben een ruimtelijk effect. Indien u toch kleine tegels (mozaïek) wil gebruiken in de badkamer, doe dit dan bij voorkeur op plaatsen die niet snel vies kunnen worden of gebruik ze als decoratief element.

Badkuip

 • Soms zou je denken, ach een badkuip, wat is daar nou bijzonder aan? Toch is er ook op dit vlak een complete revolutie gaande. Van bubbelbaden enerzijds tot ouderwetse losstaande badkuipen op pootjes. Via het internet kan je vaak voor een paar honderd euro al een prachtige badkuip aanschaffen. Als een bubbelbad gewenst is, denk dan wel aan het geluid dat dit teweeg brengt en vraag je af hoe vaak je het werkelijk zult gebruiken.

  Acryl vs Quaryl: veel baden worden tegenwoordig gemaakt van een plastic (acryl) dat wordt “geperst” in een mal. Gevolg van die methode is dat dat alleen ronde vormen geeft. In “Qualryl” heeft men kwartszand toegevoegd waardoor contrasterende “scherpe” randen wel mogelijk zijn. Zie ook http://www.villeroy-boch.com.

Laat ons vrijblijvend
een kosteninschatting maken... en laat je verbazen!

Vraag vrijblijvend een gesprek aan:

Wij hebben gegarandeerd de scherpste prijzen voor de hoogste kwaliteit in de markt! We komen geheel vrijblijvend langs voor een bezichtiging en kosteninschatting. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Wij verkrijgen meer dan 50% van onze opdrachten via positieve referenties van bestaande en oude klanten. We hebben meer dan 1000 referenties door heel Nederland.

We zien er naar uit om ook met jou samen te werken!
Samen maken we jouw droom waar!

We komen graag vrijblijvend een kosteninschatting maken.
We nemen binnen 24 uur contact op:

Novo op social media

E-mail ons je wensen

Wij werken het liefst per email. Dat scheelt kosten. We reageren altijd binnen 1 werkdag.

bezichtiging aanvragen

Vraag een bezichtiging aan. Wij komen vrijblijvend langs voor de kosteninschatting.

Kantoor & Showroom

Heivlinderweg 61
1113 LS Diemen
KvK 34371241
Bouwend Nederland 845066
E-mail: info@novobouw.nl